(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
RYBÍZOVÁ ZMRZLINA+++
Potřebné ingredience
300g červeného rybízu,2 sáčky vanilkového cukru,100 ml smetany ke šlehání,100 g krupicového cukru,4 žloutky,200 ml zakysané smetany.
Postup přípravy
Rybíz bez stopek rozmixujeme,smícháme s vanilkovým cukrem a zmrazíme.Smetanu ke šlehání s krupicovím cukrem přivedeme do varu.Odstavíme jí a když schladne na 80° C vmícháme do ní žloutky i zakysanou smetanu.V ledničce vychladíme.Zmrazený rybíz rozmihujeme a smícháme se smetanovou hmotou.Krém necháme v kovové misce zmrazit.Během mražení ho občas promícháme.Pak už jen dáme na misku a ozdobíme a jíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé